PDO ile Veri Tabanından Veri Çekmek

PDO ile Veri Tabanından Veri Çekmek

Daha dinamik bir yapı oluşturan PDO ile tek sorgu sayesinde sistemi kasmadan hızlı bir şekilde veri tabanlarına veri kaydet ve veri çekme işlemlerinizi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. PDO sizlere güvenlik, kolaylık ve vakit kazanmanız konusunda yardımcı olacaktır. Bugün ise sizlere PDO ile veri çekme işlemlerinden bahsedeceğim ve ilk olarak daha önceden paylaşmış olduğum PDO ile veri tabanlarına bağlanma yazısına da göz atarsanız PDO hakkında daha fazla bilgiye ulaşmış olursunuz.

PDO İle Veri Tabanlarına Bağlanmak

İlk olarak PDO ile düzenli çalışmak sizlere avantaj sağlayacaktır, daha önceden bir hocamın bahsettiği olaylardan olan düzenli çalışmak ifadesi sayesinde bir çok şekilde tasarruf elde etmiş oldum, aradığımı aradığım yerde buldum ve ilerleyen dönemlerde hiçbir sıkıntı çekmemiş oldum.

<?php ob_start(); session_start(); define('DBHOST','localhost'); define('DBUSER','root'); define('DBPASS',''); define('DBNAME','vurkalbeAllahdesin'); $db = new PDO("mysql:host=".DBHOST.";port=8889;dbname=".DBNAME, DBUSER, DBPASS); $db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION); ?>

includes/config.php şeklinde bir klasör ile dosya oluşturup üstteki kısımdaki gibi ayarlarımızı oluşturalım ve ardından verileri $db seçeneği ile çekeceğimiz için $db nesnesine görevimizi tanımlayalım.

Bu şekilde config.php sayesinde daha temiz bir çalışma elde edeceğiz, $db nesnesine veri tanımladıktan sonra veri tabanlarımızlardan sadece bir sorgu sayesinde hızlı bir şekilde veri çekmiş olacağız.

PDO ile Tek Sorguyla Veri Çekme

Gelelim şimdi tek sorgu işlemi ile veri çekme olayına. Birden fazla tek sorguyla veri çekme seçeneğini kullanabilirsiniz, fazla kod kalabalığı olmaması adına ve sadece bir kısımda tek veri çekecek isem foreach kullanıyorum.

<?php $veri = $db->query(SELECT * FROM tabloadi)->fetchAll(PDO:FETCH_ASSOC);foreach($veri as $goster){echo $goster["deger"]};?>

bu şekilde tek sorguyla bir veri çekmiş olacağız.

Yorum Yap

Yorumlar
PHP ile BOT Nasıl Yapılır?
PHP ile BOT Nasıl Yapılır? 28 Aralık 2017
PHP ile Sub Menü Nasıl Yapılır?
PHP ile Sub Menü Nasıl Yapılır? 28 Haziran 2017
Google Chrome Çevrimdışı Özelliği Nedir?
Google Chrome Çevrimdışı Özelliği Nedir? 06 Ağustos 2017
MTSAS Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?
MTSAS Nedir? Nasıl Kayıt Olunur? 27 Eylül 2017
WordPress Admin Logosunu Değiştirmek
WordPress Admin Logosunu Değiştirmek 28 Haziran 2017
Youtube Video İndirme İşlemi Nasıl Yapılır?
Youtube Video İndirme İşlemi Nasıl Yapılır? 07 Ekim 2017
Site Uzantıları Kaç Tanedir?
Site Uzantıları Kaç Tanedir? 26 Nisan 2017
.htaccess ile IP Adresine İzin Vermek
.htaccess ile IP Adresine İzin Vermek 14 Mayıs 2017